Sobre nosaltres

El Drac d'or és una entitat cultural sense ànim de lucre amb seu al barri de Santa Eulàlia de L'Hospitalet de Llobregat. Fund­ada l'­any 198­8,  portem el nom de la ciutat per als diferents pobles de Catalunya, Espanya i fins i tot altres països d'Europa mentre fem difusió de la cultura catalana. L'Associac­ió està­ formada per més de cinquanta persones de totes les edats que tenen diferents funcions i activitats dins la colla.

Actualment l'entitat està formada per diferents seccions que al llarg dels anys s'han anat afegint.

· Capgrossos (1988)

 

Es tracta de la primera imatgeria festiva comprada per l'entitat. La componen 4 capgrossos de sèrie que representen diversos personatges; la dóna de la neteja, el bomber, el guàrdia civil, el pagès, el dimoniet i en patufet. Actualment ja no surten i resten exposats a la seu de l'entitat


· Grallers i tabalers (1988)

Aquesta secció està present des de la fundació de l'entitat. És l'acompanyant dels gegants en les diferents sortides durant tot l'any, a la vegada participen activament en actes com el Carnestoltes del barri. Està composta per diverses gralles i un grup de percussió.


· Gegants (1992)

Durant al llarg dels anys la nostra entitat a tingut diverses parelles de gegants, començant per en Llúis Noves i el Drac l'any 1992 fins al Korsar i la Bàrbara, 2005 i 2006 respectivament. Tots ells construïts de manera casolana per a membres de la colla i en la seva majoria per al dibuixant, i també soci, Jordi Macabich.L'any 2015 va marcar un abans i un després amb l'arribada dels nous gegants: Zeus, Hades i Posidó, els primers gegants construïts de manera professional per a l'entitat a mà de l'escultora Dolors Sans i Osete. ;Els gegants són un símbol en la nostra entitat, tenint el seu moment clau durant el Fabulari, acte que organitza Drac d'Or dins de les Festes de Primavera de l'Hospitalet de Llobregat i a la trobada de gegants del barri de Santa Eulàlia.


· Diables (2010)

 

Drac d'Or a col·laborat al llarg dels anys amb diversos grups de diables i bèsties de foc. Va ser l'any 2010 quan es va decidir crear-ne una de pròpia i fomentar la tradició del foc als diferents membres de l'entitat, així neixen els DRAKADABLES del Drac d'Or. La festa central dels nostres diables té lloc l'últim cap de setmana d'octubre en la ja tradicional "Nit de Bruixes" al barri de Santa Eulàlia de la nostra ciutat.


· Bestiari (2015)

L'any 2015 la colla estrena una nova manera de viure els correfocs i alhora poder treure'l en cercaviles de gegants per tal de fomentar el món geganter a les dones de la nostra entitat, ja que són elles les que principalment s'encarreguen de portar a Pegàs a les cercaviles. Amb aquesta nova peça neix la secció de bestiari de l'entitat.

 

                                                                     

Drac d'Or és membre fundador de la Coordinadora de colles geganteres de la Ciutat de l'Hospitalet, encarregada de l'ús i manteniment dels gegants romans i grecs propietat de l'Ajuntament de la nostra ciutat.